Επικοινωνήστε μαζί μας
   
 

Adespoto.gr

Τοποθέτηση ταϊστρών και ποτιστρών για τα αδέσποτα απο το Δήμο Κοζάνης

Στο πλαίσιο του προγράμματος του Δήμου για τη φροντίδα των αδέσποτων σκύλων που επανεντάσσονται βάσει του νόμου 4039/2012,

η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος δημιούργησε δέκα οργανωμένους σταθμούς σίτισης αδέσποτων σκύλων σε  επιλεγμένα σημεία του περιαστικού ιστού. Η κίνηση αυτή  αποτελεί την πρώτη φάση, αφού αναμένεται να δημιουργηθούν  συνολικά δεκαεπτά σταθμοί. Ο κάθε σταθμός περιλαμβάνει ταΐστρα και ποτίστρα και θα παρέχει τροφή και νερό στα αδέσποτα σκυλιά. Η τροφοδοσία των σταθμών θα πραγματοποιείται από τα συνεργεία του Δήμου και από  εθελοντές αναδόχους. Για το λόγο αυτό απευθύνουμε πρόσκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη, φιλοζωικό σωματείο, φορέα, σύλλογο κλπ να επικοινωνήσει με την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος (Πλ.28ης Οκτωβρίου, 1ος όροφος τηλ.2461350403) προκειμένου να αναλάβει τη φροντίδα και την ευθύνη της τροφοδοσίας μέσω υιοθεσίας  ενός ή περισσοτέρων σταθμών.

Παρακαλούνται οι πολίτες που θα συναντούν τους σταθμούς σίτισης να μην τοποθετούν τροφή ώστε να είναι ελεγχόμενη η τροφοδοσία τους και να σέβονται τα ζώα που σιτίζονται, όπως και τις κατασκευές που έχουν τοποθετηθεί.

Τέλος ευχαριστούμε το  Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κοζάνης για τη χορηγία του εξοπλισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ VETONEWS http://www.vetonews.gr/perivalon/prasinanea/item/41707-topothetisi-taistron-kai-potistron-gia-ta-adespota-apo-to-dimo-kozanis

 

Ρόδος: Σοβαρές καταγγελίες για τα γαϊδουράκια της Λίνδου

Σοβαρό θέμα έχει προκύψει με την φροντίδα των γαϊδουριών της Λίνδου, καθώς οι καταγγελίες για κακοποίηση και βασανισμό των ζώων από ξένους και έλληνες επισκέπτες είναι καθημερινές.

Το γεγονός αυτό ανάγκασε και το φιλοζωικό σωματείο «Τυχερές Πατούσες» (LUCKY PAWS) να στείλει εξώδικη δήλωση στον πρόεδρο των ονηλατών της Λίνδου,  με την οποία ζητά να ληφθούν όλα τα μέτρα προστασίας των ζώων καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούν να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά και να προβούν στην αφαίρεση των γαϊδουριών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αγανάκτησης των επισκεπτών από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα γαϊδουράκια είναι μία επιστολή η οποία στάλθηκε πριν μερικές ημέρες στο φιλοζωικό σωματείο «Τυχερές Πατούσες» ενώ παράλληλα κοινοποιήθηκε και προς κάθε αρμόδιο φορέα.

Ο συντάκτης της ο οποίος μάλιστα τυγχάνει να είναι καθηγητής της Ελληνικής Τέχνης και Αρχαιολογίας στο εξωτερικό, περιγράφει με τα μελανότερα χρώματα τις συνθήκες διαβίωσης των γαϊδουριών και συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:
«Κύριοι, Θα ήθελα να προβώ σε καταγγελία σχετικά με τις συνθήκες στις οποίες διατηρούν τα ζώα τους ορισμένοι ονηλάτες που μεταφέρουν επισκέπτες στην Ακρόπολη Λίνδου.

Επιστρέφοντας από επίσκεψή μου στην Ακρόπολη στις 18/6/14, αντίκρισα κάποια γαϊδουράκια δεμένα σε ένα χώρο έξω από τη Λίνδο, κοντά στο πάρκινγκ της παραλίας, περίπου στο ύψος της ανηφόρας που οδηγεί στον αρχαιολογικό χώρο.

Τα ζώα – επτά ενήλικα (ανάμεσά τους ένα σε κατάσταση εγκυμοσύνης) και ένα μικρό- ήταν, κατά παράβαση της νομοθεσίας, δεμένα κάτω απ’ τον ήλιο, σε θερμοκρασία 38ºC, χωρίς πρόσβαση σε σκιά, τροφή ή νερό.

Αμέσως τους έδωσα το νερό που είχα μαζί μου και στη συνέχεια κουβάλησα επιπλέον γύρω στα 20 μπουκάλια νερό από κοντινό περίπτερο, για να τα ποτίσω.

Ήταν φανερό από τη δίψα τους ότι ήταν δεμένα εκεί πολλές ώρες. Από τους κατοίκους έμαθα ότι εκεί κρατούν οι ονηλάτες τα ζώα που δεν προορίζονται για μεταφορά τουριστών.

Τα ζώα που μεταφέρουν τουρίστες είναι στο ονοστάσιο, επίσης χωρίς τροφή και νερό. Σας παρακαλώ να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα, ώστε οι συνθήκες κράτησης των ζώων να είναι σύμφωνες με τη νομοθεσία και τους κανόνες ευζωίας τους.

Η παρούσα επιστολή θα κοινοποιηθεί στο Αστυνομικό τμήμα Λίνδου, στο Δήμαρχο Λίνδου, στο Τμήμα Κτηνιατρικής και Αλιείας του Δήμου Ρόδου και στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας. Με εκτίμηση»

Η Φιλοζωική
Η εξώδικη δήλωση η οποία υπογράφεται από τον πρόεδρο του φιλοζωικού σωματείου κ. Γιώργο Κυπραίο και την Αντιπρόεδρο κ. Γεωργία Διμέλη, έχει κοινοποιηθεί και προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου και αναφέρει τα εξής:

«Μετά από συνεχόμενες καταγγελίες διαφόρων επισκεπτών της Λίνδου (Ελλήνων και ξένων) προς το σύλλογό μας και κατόπιν δικής μας αυτοψίας διαπιστώσαμε ότι τα γαϊδουράκια τα οποία χρησιμοποιούνται ως ονηλάτες για την μεταφορά τουριστών στην ακρόπολη της Λίνδου ζουν κάτω από πολύ άσχημες συνθήκες, χωρίς νερό και φαγητό, χωρίς υπόστεγα, δεμένα μέσα στον ήλιο με θερμοκρασίες 40 βαθμών κελσίου, με πληγές στο σώμα τους τις οποίες δεν περιποιείται κανείς από τους ιδιοκτήτες και γενικότερα κακοποιούνται, ενώ χρησιμοποιούνται ως εργαλεία είσπραξης χρημάτων.

Στο παρελθόν σας είχαμε στείλει επιστολή με το ίδιο θέμα, η οποία όμως έμεινε από εσάς αναπάντητη. Σύμφωνα με το νόμο 4039/12 αρθ 16 απαγορεύεται ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδος ζώου κ.λ.π.

Ήδη με την παρούσα σας καλούμε όπως αποκαταστήσετε άμεσα αυτήν την κατάσταση, άλλως θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια και συγκεκριμένα θα καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά για το θέμα και επίσης θα προβούμε με αίτηση που θα καταθέσουμε στην Εισαγγελία Ρόδου σε προσωρινή ή οριστική αφαίρεση των ζώων, δικαίωμα που μας δίνει ο νόμος.»

Αξίζει να σημειωθεί πως το έργο του σωματείου «Τυχερές Πατούσες» μπορείτε να παρακολουθείτε και μέσω της σελίδας τους στο facebook: Lucky Paws Animal Rescue Rhodes.

Πηγή Rodiaki.gr

 

Απίστευτο: Σκυλάκος με δύο μύτες!

Ένα Βέλγικο λυκόσκυλο είχε την ατυχία να γεννηθεί με μία περίεργη ανωμαλία: έχει διπλή μύτη!

Οι Ταλιμπάν έπιασαν αιχμάλωτο σκύλο του Βρετανικού στρατού!

Βίντεο που δημοσιεύθηκε σε site των Ταλιμπάν δείχνε ένα σκύλο που φορά γιλέκο με στρατιωτικό εξοπλισμό (4 όπλα).

Ρωσία: Εξοντώνουν τα αδέσποτα για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Την εκκαθάριση εκατοντάδων αδέσποτων σκύλων από τους δρόμους του Σότσι, όπου λαμβάνουν χώρα οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2014, ανέθεσε σε ιδιωτική εταιρεία η ρωσική κυβέρνηση σύμφωνα με ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου ABC.

Πάρος: Βράβευσαν τους Φιλόζωους Εθελοντές για τον εθελοντισμό τους

Βράβευση ατόμων και συλλόγων που μεσω της δράσης τους προάγουν τον εθελοντισμό στην Πάρο πραγματοποίησε  ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πάρου -Αντιπάρου με την ευκαιρία της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πιτας.

Δήμος Σερρών: Επανεντάσσουν τη σκυλίτσα μετά τις διαμαρτυρίες και τη ''θεραπεία'' της

Μετά τις διαμαρτυρίες φιλόζωων, ο δήμος Σερρών ανακοίνωσε στις 4/2/14 ότι θα επανεντάξει την σκυλίτσα Ήρα ωστόσο αρνητικότατη εντύπωση δημιουργεί το γεγονός της πλήρους άγνοιας του αντιδήμαρχου για την σωστή ονομασία (και ορθογραφία) των ασθενειών,

Κρήτη: Ψευτόμαγκες έδειραν την πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου

Θύμα ξυλοδαρμού κατήγγειλε ότι έπεσε χθες η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου: “Η προστασία των ζώων”, κα Αναστασία Μπομπολάκη, η οποία κατέθεσε μήνυση στην Αστυνομία.

Επιτυχία για το Δημοτικό Κτηνιατρείο Λευκάδας: Στείρωσαν 129 αδέσποτα ζώα!

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο εξάμηνο της λειτουργίας του Δημοτικού κτηνιατρείου Λευκάδας.

Φύλακας άγριων ζώων...πυροβόλησε και σκότωσε ελέφαντα!

Τον προσέλαβαν για να προστατεύει ζώα υπό εξαφάνιση και εκείνος πυροβόλησε, σκότωσε ελέφαντα και πόζαρε για φωτογραφία περήφανος για το κατόρθωμα του!

Αυτές είναι οι αλλαγές στο νόμο 4039 για τα ζώα

Μια μεγάλη μάχη έδωσε η φιλοζωική κοινότητα με μπροστάρη την ΠΦΠΟ το προηγούμενο διάστημα εντός και εκτός Βουλής.

Της έγραψαν ''Καλή τύχη'' στο κολλάρο και την άφησαν στο δρόμο

Τελειωμό δεν έχουν οι εγκαταλείψεις των ζώων. Άλλοι τα πετάνε από τα αυτοκίνητα τους σε ερημικές περιοχές, άλλοι το κάνουν λίγο πιο ευγενικά έξω από σπίτια ή και φιλοζωικές οργανώσεις, με σημειώματα δήθεν τύψεων. Αυτή τη φορά, αποφάσισαν να γράψουν στο κολλάρο της σκυλίτσας ένα μήνυμα!

Καλόγριες υιοθέτησαν ηλικιωμένο πιτ μπουλ!

Μία ομάδα καλογριών επισκέφθηκαν καταφύγιο ζώων για να υιοθετήσουν κάποιοι κατοικίδιο. Δεν πήραν το πιο γλυκό κουτάβι που είδαν αλλά ένα ηλικιωμένο πιτ μπουλ!

VIDEO - Μοσχαράκι περπατά με προσθετικά πόδια!

Ένα μικρό μοσχαράκι με το όνομα Ήρωας μπορεί να θεωρεί...ήρωες τον ιδιοκτήτη του και τους κτηνιάτρους που φρόντισαν να του φτιάξουν δύο προσθετικά πόδια!

Δήμος Σερρών: Φυλάκισε παράνομα στειρωμένη σκυλίτσα στο κυνοκομείο

 
Ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ζητά τη βοήθεια όλων μας, με διαμαρτυρία στο Δήμο, για να απελευθερωθεί η Ήρα.

Της επιτέθηκε ο σκύλος της 3 φορές αλλά δεν τον θανατώνει

Η 39χρονη Άντζελα από την Αγγλία δέχτηκε 3 φορές επίθεση απ το σκύλο της και έκανε συνολικά 60 ράμματα όμως θεωρεί ότι ήταν δικό της λάθος και αρνείται να κάνει ευθανασία στο σκύλο της.

Ημέρα υιοθεσίας στην Φιλοζωική: 1/2

Δεκάδες αδέσποτα ζώα που δεν έχουν γνωρίσει την όμορφη πλευρά της ζωής... Που δεν έχουν νιώσει το χάδι και τη ζεστασιά ενός σπιτιού, μιας οικογένειας...

Το πιο κεφάτο video από φιλοζωική: Υιοθετήστε και δώστε μία ευκαιρία

Ετοιμαστείτε να χαμογελάσετε αν πιστεύετε και εσείς στη διάσωση ζώων. Ένα απίστευτα γλυκό video από εθελοντές της φιλοζωικής SPCA.

Υιοθετήθηκε η Ολυμπία, η σκυλίτσα-θύμα βιασμού!

Η γλυκιά Ολυμπία μπορεί να περίμενε πολύ καιρό αλλά...το καλό πράγμα αργεί να γίνει!

Σάντι: Διασώθηκε από την Ελλάδα και θεραπεύεται στην Αγγλία

Ο όμορφος Σάντι, ένα λευκό λυκόσκυλο, είχε πρόβλημα στα μπροστινά πόδια εξαιτίας ενός διατροφικού προβλήματος αλλά και πρόβλημα όρασης. Ο ιδιοκτήτης της στην Ελλάδα τον παράτησε (φυσικά).