Επικοινωνήστε μαζί μας
   
 

Οικονομικά ενώτια. Φθηνά ενώτια για πρόβατα, φθηνά ενώτια για κατσίκες και ενώτια για αμνοερίφια.

Δείτε τα ενώτια εδώ

Ενώτια ζώων- Σκουλαρίκια ζώων - Πρόβατα-Αρνιά - Κατσίκες

Βελτίωση της ράτσας του τράγου

Οι τράγοι καλής ποιότητας είναι ακριβοί και οι σοβαροί εκτροφείς δεν πουλούν παρά μόνο τέτοιους. Φυσικά, τα ζώα αξίζουν τα χρήματα που δίνετε, μια και ο τράγος που θα χρησιμοποιήσετε φέτος θα επηρεάσει το κοπάδι σας για αρκετά χρόνια αργότερα. Ενώ η θηλυκή μπορεί να γεννά ένα ή δύο μικρά ετησίως, ένας ώριμος τράγος μπορεί να ζευγαρώσει έως και με εκατό θηλυκές στο ίδιο διάστημα. Αν χρησιμοποιήσετε έναν τράγο, τα γονίδια του θα περάσουν σε όλα τα μικρά που εκτρέφετε. Ο τράγος αποτελεί το «ήμισυ του κοπαδιού»

Ο καλός αιγοτρόφος δεν θα σας πουλήσει έναν «φτηνό» τράγο. Αν το μικρό αρσενικό δεν είναι αρκετά καλό για να βελτιώσει την ποιότητα του κοπαδιού, σφάζεται για κρέας ή ευνουχίζεται. Δυστυχώς είναι πολλοί αυτοί που δεν είναι καλοί εκτροφείς. Πουλούν οποιοδήποτε τράγο, και συχνά πιο φτηνά και από μια αίγα, και πολλοί αρχάριοι πιστεύουν πως πρόκειται για μια καλή ευκαιρία. Μάλλον όμως δεν είναι.

Αυτό χρειάζεται κάποια εξήγηση, επειδή υπάρχουν δύο προσεγγίσεις σχετικά με την εκτροφή ζώων, και το ζήτημα έγκειται όχι μόνο στο ότι περισσότεροι αρχάριοι μπερδεύονται από τις διαφορές, αλλά συχνά τείνουν και να υιοθετούν τη λιγότερη επιθυμητή προσέγγιση.