Επικοινωνήστε μαζί μας
   
 

Οικονομικά ενώτια. Φθηνά ενώτια για πρόβατα, φθηνά ενώτια για κατσίκες και ενώτια για αμνοερίφια.

Δείτε τα ενώτια εδώ

Ενώτια ζώων- Σκουλαρίκια ζώων - Πρόβατα-Αρνιά - Κατσίκες

Τυρί Cottage

Για να φτιάξετε τυρί Cottage, αντικαθιστάτε το ξύδι με πυτιά, διαφοροποείτε λίγο τη φάση της βράσης και χειρίζεστε τους σβώλους κάπως διαφορετικά. Το τυρί που προκύπτει είναι πολύ νόστιμο, αλλά μπορείτε να προσθέσετε αλάτι, κρέμα γάλακτος, σχοινόπρασο, ή ότι άλλο θελήσετε. Διατηρείται στο ψυγείο, όταν όμως σερβιριστεί στο τραπέζι, το δικό μας κρατάει λιγότερο.

4 κιλά γάλα περίπου 1\4 της πλάκας πυτιά

1\2 φλυτζ κρύο νερό(ή απλά ακολουθήστε τις οδηγίες της συσκευασίας).

  • Πιέστε την πυτιά στο γάλα, ανακατέψτε ελαφρά και αφήστε το να σταθεί σε ζεστό μέρος ώσπου να πήξει, συνήθως για μια ώρα.
  • Ελέγξετε το για να δείτε αν «σπάει», βυθίζοντας μέσα ένα μαχαίρι ή κάτι ανάλογο. Φροντίστε οι άκρες του Τυριού να είναι καθαρές.
  • Όταν πλέον το τυρί σπάει, χωρίστε το σε μικρούς κύβους με ένα λεπτό πριονωτό του ψωμιού. Κόψτε το μέχρι κάτω, οριζόντια και κάθετα σχηματίζοντας τετράγωνα πλευράς περίπου1,5 3 εκ. κατόπιν  γείρετε το μαχαίρι σε γωνία περ΄45 μοιρών και κόψτε το τυρί διαγώνια μέχρι κάτω.
  • Αναμείξτε το τυρί πολύ απαλά και  όσα κομμάτια είναι μεγάλα.
  • Ζεσταίνετε σιγά σιγά το τυρί και το τυρόγαλα στους 45 βαθμούς κελσίου. Σε λογικά πλαίσια, όσο περισσότερο διαρκέσει αυτή η διαδικασία, τόσο πιο σφικτό θα γίνει το τυρί.
  • Χύστε το τυρί σε ένα τουλπάνι και σουρώστε για λίγα λεπτά.
  • Ξεβγάλτε το τυρόπηγμα με κρύο νερό ώσπου να φύγει το τυρόγαλα. Αυτό δίνει στο τυρί πιο ήπια γεύση και αυξάνει τη διάρκεια ζωής στο ράφι.