Επικοινωνήστε μαζί μας
   
 

Οικονομικά ενώτια. Φθηνά ενώτια για πρόβατα, φθηνά ενώτια για κατσίκες και ενώτια για αμνοερίφια.

Δείτε τα ενώτια εδώ

Ενώτια ζώων- Σκουλαρίκια ζώων - Πρόβατα-Αρνιά - Κατσίκες

Πιθανά προβλήματα κατά την Παρασκευή του γιαουρτιού

Πρώτον μην χρησιμοποιείτε γάλα που περιέχει αντιβιοτικά. Οι ουσίες αυτές θα σκοτώσουν τα  βακτήρια γαλακτικού οξέος, είναι στην πραγματικότητα υπεύθυνοι για την παραγωγή του γιαουρτιού. Μπορείτε να αποφύγετε τα ανεπιθύμητα, παθογόνα βακτήρια, αποστειρώνοντας όλα τα σκεύη  που θα χρησιμοποιήσετε.

Οι υψηλές θερμοκρασίες(πάνω από 45 βαθμούς κελσίου) σκοτώνουν επίσης τα βακτήρια γαλακτικού οξέος. Αντίθετα η χαμηλή θερμοκρασία, κάτω των 30 βαθμών κελσίου, επιβραδύνει τη δράση των βακτηρίων. Ωστόσο , όσο είναι ζωντανά, μπορούν να ολοκληρώσουν, τη ζύμωση, αλλά σε περισσότερο χρόνο. Επίσης, αν κουνήσετε ή ανακατέψετε το  γιαούρτι στο δοχείο κατά τη διάρκεια της ζύμωσης, παράγεται υπερβολική ποσότητα ορού. Το ίδιο συμβαίνει αν η θερμοκρασία είναι λίγο πιο υψηλή από όσο πρέπει ή αν η θερμοκρασία είναι λίγο πιο υψηλή από όσο πρέπει ή αν η ζύμωση κρατήσει περισσότερο ή αν βάλετε πάρα πολλή μαγιά. Αν η γεύση του είναι χαλασμένη συνήθως φταίει  το γάλα, τα βρώμικα σκεύη ή πολυκαιρισμένη ακατάλληλη μαγιά.