Επικοινωνήστε μαζί μας
   
 

Οικονομικά ενώτια. Φθηνά ενώτια για πρόβατα, φθηνά ενώτια για κατσίκες και ενώτια για αμνοερίφια.

Δείτε τα ενώτια εδώ

Ενώτια ζώων- Σκουλαρίκια ζώων - Πρόβατα-Αρνιά - Κατσίκες

Παστερίωση ή όχι;

 Θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι η χρήση παστεριωμένου γάλακτος στην παρασκευή τυριού είναι ακόμα ένα ζήτημα αν και εννοιολογικά διαφέρει ελαφρά σε σχέση με τις αντικρουόμενες απόψεις για την καταλληλότητα του ωμού γάλακτος ως πόσιμου. Πολλές καινούριες συνταγές απαιτούν παστεριωμένο γάλα, πράγμα που σημαίνει ότι τόσο τα καλά όσο τα βλαβερά βακτήρια έχουν πεθάνει. Έτσι ο τυροκόμος προσθέτει ειδικά επιλεγμένα βακτήρια για την παρασκευή συγκεκριμένου είδους τυριού. Η μέθοδος αυτή προσφέρει μεν καλύτερο έλεγχο της διαδικασίας, αλλά από το άβραστο γάλα παράγονται εξαιρετικά, πεντανόστιμα  τυριά.

Είναι αξιοσημείωτο ότι το τυρί, μετά από περίοδο ωρίμανσης 2 μηνών, αναπτύσσει αντιβιοτικές ιδιότητες που σκοτώνουν σχεδόν όλα τα παθογόνα μικρόβια που πιθανόν να περιέχονται στο γάλα.