Επικοινωνήστε μαζί μας
   
 

Σοκ-επιληψία σκύλος

Ratsa: Ημίαιμος (ελληνικός ιχνηλάτης- αρσενικός ευνουχισμένος)

Hlikia: 6 - 6,5 χρονών

Baros: 15 - 20 kg

Erotisi:  Ο σκύλος μου πριν τρία χρόνια περίπου τον Αύγουστο του 2010, είχε δάγκωμα απο φίνα (δηλητηριώδες οχιά) και ευτυχώς τον γλύτωσα. Μετά την παρέλευση 3 μηνών είχα την ατυχία να πέσω σε φόλα (εντομοκτόνο- πιθανών οργανοφωσφορικά) όπου τελικά πάλι τον γλύτωσα απο τον θάνατο.

Μετά τα ατυχή αυτά περιστατικά ο σκύλος μου έχασε απο τις κυνηγετικές του ικανότητες και επίσης άλλαξε συμπεριφορά. Έγινε περισσότερο εγωιστής, πιο πολύ χαδιάρης και ορισμένες φορές να παρουσιάζει φόβο για τους κρότους των κυνηγετικών όπλωΝ ή γενικά φοβάται τις απότομες κινήσεις κ.τ.λ.

Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα που μου παρουσίασε είναι ότι παθαίνει κρίσεις επιληψίας ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ όταν ξεφωλιάσει τον λαγό όχι πάντα( 7-8 φορές απο το 2010 και μετά μέχρι σήμερα). Ποτέ στο κλουβί ή σε κατάσταση ηρεμίας ή και ακόμα όταν κυνηγά. Τον καταδιώκει στα 10 - 20 μέτρα και μέτα παθαίνει το σόκ. Μαζί του έχω και άλλα δύο ημίαιμα σκυλιά τα οποία στην φάση του ξεφωλιάσματος φοβούνται και σταματούν την καταδίωξη. ΕΡΩΤΉΜΑΤΑ: 1. Υπάρχει φαρμακευτική αγωγή για την επιληψία? 2. Να τον κυνηγάω τον σκύλο μαζί με τα άλλα σκυλιά ή όχι? 3. Διατροφή - βιταμίνες σε σχέση με την επιληψία? 4. Κυνηγετικό ένστικτο? μήπως ο σκύλος φοβαται να κυνηγήσει ή να ξεφωλιάσει τον λαγό γιατί θυμάται το σόκ και το αποφεύγει?