Επικοινωνήστε μαζί μας
   
 

Επιθετικότητα σκύλου-αδυναμία για επεμβάσεις στον κτηνίατρο-σκύλος

Ratsa: Τσιουάουα αρσενικό

Hlikia: σχεδόν 9 ετών

Baros: 3.5 κιλά

Erotisi: Είναι πολύ επιθετικός κατά την επίσκεψη στον κτηνίατρο. Σε βαθμό που πλέον αναγκάζεται και έρχεται η κτηνίατρος στο σπίτι για τα εμβόλια απλά και μόνο επειδή είναι πιο ήρεμος στο περιβάλλον του σπιτιού (σχετικά πιο ήρεμος, μην φανταστείτε και τρελή διαφορά).

 

Πέρυσι προέκυψε η ανάγκη για καθαρισμό των δοντιών του λόγω πέτρας. Με το που τον πήγαμε στην κτηνίατρο, αρχισε να δαγκώνει και να κάνει σαν τρελός. Δε μπορέσαμε να κάνουμε κάτι και τελικά τον αφήσαμε.

 

Σήμερα, κοντά ένα χρόνο μετά, τον ξαναπήγαμε στον κτηνίατρο για τον ίδιο λόγο, αλλά η συμπεριφορά του ήταν ακόμα χειρότερη. Η κτηνίατρος δε μπόρεσε να του κάνει την αναισθησία και φυσικά δεν έγινε ο καθαρισμός. Πλέον όμως η κατάσταη είναι απελπιστική, σε βαθμό που ο σκύλος έχει ήδη αρχίσει να χάνει τα δόντια του. Πρέπει οπωσδήποτε να του κάνουμε καθαρισμό όπως και κάποιες γενικές εξετάσεις αίματος.

 

Μπορώ λοιπόν να κάνω κάτι εγώ, για να ηρεμήσω το σκυλί πριν τον κτηνίατρο, ώστε να μπορέσει εκείνη να του κάνει την αναισθησία και να προχωρήσει στις σχετικές επεμβάσεις?