Επικοινωνήστε μαζί μας
   
 

Καρκίνος στον πνεύμονα του σκύλου μου;

Ratsa: γκριφον-κανις

Hlikia: 14

Baros: δε θυμαμαι-υπερβαρο

Erotisi: Καλησπέρα, είναι πολύ όμορφο να υπάρχουν τέτοιες σελίδες στο ίντερνετ και να ενημερωνώμαστε για οτιδήποτε αφορά τα ζώα.

 

Αντιμετωπίζουμε όλη η οικογένεια μια δύσκολη κατάσταση με το σκυλάκι μας.

Ενώ κατά καιρούς είχε κάποιο βήχα ξαφνικά παρατηρήσαμε διαφορετικό ήχο όταν έβηχε και τον πήγαμε στον κτηνίατρο . Του έκανε ακτινογραφία θώρακα και δεν βγήκε καλή , το μάυρο χρώμα των πνευμόνων ήταν πολύ πολύ μικρό και απορησε ο κτηνίατρος για το πως ζούσε(πολύ μικρός ο χώρος των πνευμόνων για να αναπνεέι - το μεγαλυτερο μερος τους ειχε άσπρο χρωμα) Θεώρησε πως είναι ή καρκίνος του πνεύμονα ή πνευμονία. Του έδωσε αντιβίωση σε περίπτωση πνευμονίας.....το σκυλάκι μετά από 2 μέρες άρχισε να χει απίστευτη δυσπνοια για 2 μερες σε σημειο που δε βολευόταν ούτε να κοιμηθεί. Ξαναπήρε η μητέρα μου το γιατρό ....και είπε να σταματησει την αντιβιωση και να πάρει κορτιζόνη 2 χαπια πρωι 2 βράδυ συν lasix  συν ένα φάρμακο για την καρδιά επειδή φοβήθηκε για πνευμονικό οίδημα.Επίσης είπε πως δεν μπορούμε να ξέρουμε αν ειναι καρκινος του πνευμονα με σιγουρια. Ευτυχώς το σκυλί ηρέμησε μετά από μια μέρα όσο αφορά τη δύσπνοια και καταφερε και να κοιμηθεί καποιες ωρες. Συγχωρέστε με που τα γράφω αναλυτικά......αλλά αυτές τις δύσκολες μέρες προσπαθώ να κάνω οτιδήποτε να το βοηθήσω . Είναι δυνατόν να μη μπορούμε να έχουμε μια διάγνωση ? για να ξέρουμε και μεις πως να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση του.....το αγαπάμε τόσο πολύ και μας κοιτάζει μέσα στα μάτια θέλοντας να το βοηθήσουμε .....και επειδή είμαι και γω επαγγελματίας υγείας προσπαθώ να βρω με ποιο τρόπο θα μάθω για το σκυλάκι μας ώστε να το βοηθήσουμε όσο μπορούμε.

Ήθελα να σας ρωτήσω τι πιστεύετε πως πρέπει να κάνουμε για να καταλήξουμε σε μια διάγνωση? Απο την ακτινογραφία και τα συμπτώματα δεν μπορεί να γίνει διάγνωση? ένας υπέρηχος καρδιάς μήπως βοηθούσε περισσότερο?

Από κάποια πράγματα που γνωρίζω και χωρίς να θέλω να κάνω η ίδια τον κτηνίατρο σε καμμια περίπτωση, και η καρδιακή ανεπάρκεια μπορεί να δώσει εικόνα παρόμοια με αυτη που μας έδωσε η ακτινογραφία του θώρακα. Πριν δυο χρονια που είχαμε κάνει ακτινογραφια ήταν πολύ καλή. Επίσης το σκυλάκι μας πριν 2 χρόνια είχε και κάποια ογκιδια στους μαστους που δεν ξέρουμε αν ήταν καλοήθη ή κακοήθη .....και αν αυτά μέσα σε δύο χρόνια ήταν δυνατό αν ηταν κακοηθη να κανουν μετασταση στον πνευμονα και να χουμε τωρα τη συγκεκριμένη εικόνα.

 

Ξέρω πως μέσα από το ιντερνετ είναι δύσκολο να γίνει διάγνωση......σας ευχαριστώ που διαβάσατε το μύνημα μου.....είμαι πολύ στεναχωρεμένη γιατί για μας το σκυλακι μας είναι πολύ σημαντικό και θέλουμε να το βοηθήσουμε αλλά  κάποιες φορές νομίζω τα ζώα δεν αντιμετωπίζονται με την ανάλογη σημασία. Θα σας είμουν υπόχρεη αν μου γράφατε τη δική σας εκτίμηση ή το πως νομίζεται πως πρέπει να κινηθούμε για να μπορέσουμε να είμαστε ενήμεροι  με αξιοπιστία για την κατάσταση του σκύλου μας.

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,

να είστε πάντα καλά!