Επικοινωνήστε μαζί μας
   
 

Τι μπορώ να κάνω αν επιτεθούν στο σκυλί μου άλλα σκυλιά, όταν το βγάζω βόλτα;

επιθεση σκύλουΌταν βγάζετε το σκύλο βόλτα, το πρώτο που πρέπει να φροντίζετε είναι να περπατά πάντα ακριβώς δίπλα σας, ώστε σε κάθε περίπτωση να μπορείτε να έχετε τον έλεγχο της κατάστασης. Πριν τον βγάλετε έξω, θα του φοράτε πάντα το περιλαίμιο του και θα το κρατάτε από το λουρί.

Εάν κάποια στιγμή αντιληφθείτε ότι κάποιος ξένος σκύλος εκδηλώνει επιθετικές τάσεις προς τη μεριά σας, η καλύτερη λύση για να τον αποθαρρύνετε είναι να του ρίξετε στο πρόσωπο νερό με ένα νεροπίστολο που θα έχετε στην τσέπη σας.

Αν ο σκύλο σας τσακωθεί με κάποιο άλλο σκύλο, σώμα με σώμα, σε καμιά περίπτωση μην προσπαθήσετε να τα χωρίσετε με τα χέρια, γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να σας δαγκώσουν είτε κατά λάθος είτε από πρόθεση.

Αυτού του είδους η επιθετικότητα εκδηλώνεται πιο συχνά σε αρσενικά σκυλιά και οφείλεται κύριως σε κάποια ορμόνη που παράγουν οι όρχεις τους.
Αν ο σκύλος σας έχει την τάση να επιτίθεται σε όποιον σκύλο συναντήσει με μανία, τότε ίσως ο κτηνίατρος προτείνει τη λύση της ορχεκτομής, δηλαδή της χειρουργικής αφαίρεσης των όρχεων στον σκύλο σας.