Επικοινωνήστε μαζί μας
   
 

Πυοδερμίτιδες στο σκύλο

Είναι μικροβιακές παθήσεις που οφείλονται τις περισσότερες φορές σε σταφυλόκοκκους. Στους νέους σκύλους μπορούμε επίσης να παρατηρήσουμε τη νεανική θυλακίτιδα, που εμφανίζεται σε κουτάβια 4- 10 βδομάδων, ιδιαίτερα στα χείλη.

πυοδερματίτιδες στο σκύλοΣυμπτώματα: τα χείλη πρήζονται υπέρμετρα και γεμίζουν πυώδη σπυράκια γεμάτα με ένα πύον κίτρινο ή με αίμα. Γενικά παρατηρείται έντονη αντίδραση των γαγγλίων, της υπογνάθιας περιοχής και του λαιμού. Στον ενήλικο σκύλο μπορεί να εμφανιστεί ακμή, ένα είδος δοθιήνωσης με μικρά σπυράκια γεμάτα πύον που αναπτύσσονται σ’ όλη την επιφάνεια του κορμού και ιδιαίτερα γύρω από το στόμα σε ορισμένες ράτσες (Μπόξερ, Τέκελ).

Θεραπεία: η πυοδερμίτιδα θεραπεύεται με αντιβιοτικά. Μερικές φορές είναι καλό να προσδιορίσουμε ποιο αντιβιοτικό θα μπορέσει να επιδράσει. Τα αντιβιοτικά δίνονται συνήθως σε αλοιφές. Στο δέρμα πρέπει επίσης να επιθέσουμε χρωστικά ή βάμμα ιωδίου, που συχνά έχουν καλά αποτελέσματα. Μπορούμε επίσης να καταφύγουμε στις υπεριώδεις ακτινοβολίες.