Επικοινωνήστε μαζί μας
   
 

Οικονομικά ενώτια. Φθηνά ενώτια για πρόβατα, φθηνά ενώτια για κατσίκες και ενώτια για αμνοερίφια.

Δείτε τα ενώτια εδώ

Ενώτια ζώων- Σκουλαρίκια ζώων - Πρόβατα-Αρνιά - Κατσίκες

Η φροντίδα του γάλακτος

Το γάλα, και ιδιαίτερα το άβραστο, είναι πολύ ευαίσθητο και ευπρόσβλητο από βακτήρια. Ακολουθώντας μερικά απλά βήματα, θα αποφύγετε την αλλοίωση του.

  • Αφήστε το γάλα να κρυώσει αμέσως μετά το άρμεγμα
  • Μην αναμιγνύετε φρέσκο ζεστό γάλα με κρύο.
  • Μην εκθέτετε το γάλα στον ήλιο και σε λάμπες φθορισμού

Το γάλα πρέπει να κρυώνει αμέσως μετά το άρμεγμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει να το αφήνετε να μένει όσο εσείς κάνετε τις δουλειές σας. Το καλύτερο είναι να κρυώνει σε θερμοκρασία 3 βαθμών κελσίου σε διάστημα μιας ώρας μετά το άρμεγμα. Πρόκειται για ταχύτατη πτώση της θερμοκρασίας, αν αναλογιστούμε πως η θερμοκρασία του μέσα στο μαστό είναι πάνω από 37 βαθμούς κελσίου. Τα κοινά ψυγεία δεν έχουν αρκετή ισχύ. Τα μικρά δοχεία μπορούν να παγώνουν πιο γρήγορα αν βυθιστούν σε παγωμένο νερό. (να θυμάστε  πως το κάτω μέρος του ψυγείου είναι πιο κρύο από το επάνω).

Αν αποθηκεύετε το γάλα σε γυάλινα βάζα, μην το αφήνετε ποτέ στον ήλιο ή κάτω από λάμπες φθορισμού, γιατί θα αλλοιωθεί η γεύση του. Σε κάθε περίπτωση μην αφήνετε το γάλα εκτός ψυγείου μετά το φαγητό. Διατηρήστε το κρύο.